Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/trodscancer.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

DERFOR ER DER
BRUG FOR TRODS CANCER

En kræftdiagnose er starten på en af de største livskriser man kan opleve. Det udløser oftest en chok-lavine i krop og sind, hvilket er naturligt men ikke særlig gavnligt.

Herefter følger behandlingen i form af operation, kemoterapi, stråler, medicin i forskellige kombinationer. Det giver som regel store forandringer og en række bivirkninger og senfølger af forskellig karakter.

Mange kræftoverlevere oplever (til deres overraskelse), at det kan være sværere end forventet at vende tilbage til dagligdagen igen efter afsluttet behandling.

Endelig er der også nogle, som må acceptere at de ikke har udsigt til at blive kræftfrie.

Den velgørende, vitaliserende og beroligende virkning af yoga øvelser på både krop og sind har været kendt i årtusinder.

Yoga virker holistisk og har til forskel for anden fysisk aktivitet stor positiv effekt på organer og nervesystem.

Gennem de senere år er også mindfulness blevet meget udbredt og anerkendt som et effektivt redskab til at håndtere både stress, sorg og livskriser.

Mindfulness har rødder i østens meditationsteknikker men er tilpasset en vestlig tankegang og renset for ”mystik”.

TRODS CANCER MISSION

Trods Cancers mission er: på en fleksibel og lettilgængelig måde at tilbyde kræftramte og kræftoverlevere værdifuld støtte til fysisk og psykisk at komme bedst muligt igennem et behandlingsforløb og tilbage til livet igen ved hjælp af yoga og mindfulness samt et støttende netværk.

TRODS CANCER VISION

Målet er at skabe et holistisk online univers med inspiration og redskaber til fysisk og mental egenomsorg for den kræftramte.

Til start vil det primære fokus være på mindfulness og yoga, men på sigt kan sitet også omfatte andre områder og emner som kan hjælpe den kræftramte og inddrage andre aktører. Det kunne for eksempel være kost og ernæring.

Hjemmesiden kommer til at indeholde en lang række artikler med nyttig viden samt en brevkasse med spørgsmål og svar. 

Desuden har man mulighed for at købe adgang til Trods Cancers online produkter i form af:

  • Kortere online selvstudie forløb
  • Længere online gruppeforløb

For den kræftramte gør online tilbuddene det muligt at få hjælp og støtte uafhængig af tid og sted – og uafhængig af bevilgende instanser.

Det er tanken at supplere og kombinere online tilbuddene med:

  • Live dags-workshops
  • 2 – 3 dages retreats